Partners 2019-04-10T12:28:36+03:00

PartnersTophane Ipari Szakközépiskola

A Tophane Ipari Szakközépiskola 1868. március 29-én alakult meg Intézetként.

A Tophane Műszaki és Ipari Középiskola (TMTAL)

·         Hamidiye Ipari Iskolának nevezték el 1899-ben.

·         A kovácsolás, illesztés és öntödei műhelyek 1910-ben újultak meg.

·         1915-ben nyílt meg az asztalosipar, a szerelés, a forgácsolás, az öntöde, a faforgácsolás, a modellezés, a cipőgyártás és a kovácsolás.

·         Az 1943-1944-es tanévben négy műhelyből és több tanteremből álló épület épült a gép/motor workshop befogadásdára.

·         1952-ben az intézmény neve Bursa Férfak Művészeti Intézete lett.

·         1958-ban megnyitották az esti technikus iskolát. Az elektromos részleg 1963-1964 tanévében nyitotta meg kapuit, ahol a gépészeti osztály működött.

·         1974-ben az iskola neve megváltozott, ekkor kapta a Bursa Műszaki Főiskola és Ipari Szakközépiskola megnevezést.

·         A szövőszék 1974-ben nyílt meg, hogy kielégítse a textilipar minőségi munkaigényeit.

·         1986-ban fogadták el a “Gyakornoki és szakképzési törvényt”. Az 1986-ban elfogadott3308-as gyakornoki és szakképzési törvény meghatározott szakképzési intézkedéseket az iskolákban és a vállalkozásokban.

·         1987-ben megnyílt a Tophane Anatolian Műszaki Főiskola, mely kezdetben az Elektronikus részleget foglalta magában. Ezt követően a számítástechnikai és gépészeti osztályokat is felvették az Anatóliai Műszaki Főiskolába, és egy CNC osztályt adtak hozzá a műszaki középiskolához.

·         2012-ben az Ipari Automatizálási Technológiai Osztályt nyitották meg az iskolában a legmodernebb technológiák követésére.

A TMTAL az egész életen át tartó tanulás keretében szervezi meg a felnőtteknek biztosított szakképzéseket. A különböző intézményekkel aláírt megegyezésekkel összhangban az iskola szakképzést és különböző tréningeket biztosít.

Politeknika Ikastegia Txorierri

A PoliteknikaIkastegiaTxorierri (www.txorierri.net) egy támogatott magán- és középiskola Baszkföldön. A központ minden évben magas színvonalú műszaki és felnőttképzést nyújt 400 nappali hallgató és 1000+ felnőtt részidőben tanuló személy számára. A főiskola specializálódott: környezeti nevelés, távközlés és informatika, robotika, értékesítés és kereskedelem, mechanikai tervezés és mechanikai gyártás.

A Teksorierri Politechnika a HETEL hálózatához tartozik, amely 20,Baszkföldön működő  támogatott szakképző intézményt fofglal magában. Ezek az intézmények szakképzésekett és különböző tréningeket biztosítanak több mint 8000 nappali hallgató számára (www.hetel.org). A hálózat megosztja egymás között az innovációs gyakorlatokat, a nemzetköziesítést, a szervezetek közötti mozgást és a technikai projekteket. Anabel Menica (a Politeknika Txorierri alkalmazottja) a HETEL nemzetköziesítés vezetője.

A Teksorierri Politechnika szövetkezetként működik és a Mondragon Csoport részét képezi, amely nagy hangsúlyt fektet a közösségi és szövetségi etikára. A Mondragon Group (http://www.mondragon-corporation.com/) egy 289 vállalatból és szervezetből és 15 technológiai központból álló üzleti csoport.

A Politeknika 2013 óta a szomszédos Bizkaia Tudományos és Technológiai Park (http://www.parque-tecnologico.es/) társult tagja, és együttműködési megállapodást kötött a baszk országban működő legfontosabb üzleti és ipari klaszterekkel, amely lehetővé teszi a vállalkozások és az egyetem közötti szoros együttműködést. Számos projekt kap helyet a Politeknika-ban, mint például az “Asmaola” http://asmaolaplus.blogspot.com.es/, amelyben a 8 legfontosabb baszk kollégium kínál innovációs támogatást és infrastruktúrát a kkv-k számára a régióban.

A Teksorierri Politechnika erősen beágyazott MINŐSÉG kultúrával rendelkezik. Politeknika volt Bizkaia első szakképző iskolája, amely 2005-ben megkapta a MINŐSÉG menedzsment arany Q díját az EQFM minőségi modell alapján.

Kairos Europe

A 2011-ben létrehozott Kairos Europe olyan szervezet, amely az európai országok közötti kulturális cserék fejlesztését célzó programok népszerűsítését tűzte ki célul.

A Kairos Europe számos kurzust kínál a fiataloknak, amelyek célja az integráció, az interkulturális párbeszéd és az egészséges viselkedés előmozdítása. Többek között specializálódtak új oktatási módszerek bevezetésére, az iskolai előadások javítása és a fiatalok korai iskolaelhagyásának kezelése érdekében. A tanfolyamok célja, a különböző művészetek használata a hagyományos tantárgyak – mintpéldául az olvasás, a történelem, a nyelvek és így tovább – keretében. Különösen használt művészetek: színház, életrajz, animáció, videó készítés, fotózás.

A Kairos Europe a londoni székhelyű vállalatok számára közvetíti Európa számos pontjáról érkező fiatal gyakornokokat. Hála a jól bevált eggyüttműködési hálózatnak a londoni térségben, magas színvonalú szakmai gyakorlatot tudnakbiztosítani azoknak a hallgatóknak és diplomásoknak, akik az Egyesült Királyságba érkeznek, hogy növeljék szakmai készségeiket és javítsák álláslehetőségeiket. A kiterjedt hálózat a következő területeken működő vállalatokat foglalja magában:

·         Marketing és reklámozás

·         Vendéglátás

·         Administráció

·         Grafika

·         Művészetek

·         Önkéntesség, jótékonyság

·         Utazs és turizmus

·         Oktatás

Ezen túlmenően tanulmányi látogatásokat is szerveznekolyan a fiataloknak, akik szeretnének a tudásukon, szakértelmükön javítani, vagy betekintést nyerni az Egyesült Királyságban dolgozók szakmájába. A látogatások az alábbbi területeken lehetségesek: Nemzetközi Fejlesztés, Jótékonysági Szektor, Bevándorlási Politika, Művészetek, Aktív Időskorés Oktatás.

Végül az oktatásban és képzésben dolgozókszakirányú továbbképzésre szakosodott a szervezet.

A biztosított tanfolyamok segítik a résztvevők szakmai előrehaladását saját kompetenciáik fejlesztése és ötleteikeurópai országbeli  személyekkel való megosztása révén.

A formális, informális és nem-formális tanuláson alapuló workshopokcélja, hogy aktív résztvétel, proaktív tevékenységek, felelősségvállalás és a résztvevők problémáinak és gondolatainak megosztása valósuljon meg. Így biztosítható egy változatos és ösztönző környezet kialakítása a tanuláshoz, a munkához. A horizontális részvétel és a gyakorlati megközelítés beépül a workshopokba, amelyek részei:

·         Személyes részvételű tanórák

·         Projektmunka

·         Fókuszcsoportok és vitafórumok

·         Kreatív órák és az osztályon kívüli kirándulások

A tanfolyamok többször is biztosítottak az év során. A tanfolyamok időtartama 5 munkanap, de lehetőség van 10 munkanapra történő meghosszabbítása.

Biztosított tanfolyamok:

·         Tanítás művészeti tevékenységek révén

·         Angol nyelv tanítása drámában

·         A nyelvtanulás művészete: az angol nyelvújra felfedezése

·         A digitális tanterem: Moodle a tanárok számára

·         Különböző kultúrák Európában: A jövő művészete

·         Új nyelvtanítási módszertanok az angol nyelvtanárok számára (beleértve a CLIL-t is)

Határtalanul Iroda kft

Határtalanul Iroda Kft. egy szervező cég, amely professzionális tanácsadást nyújt KKV-k és egyének számára különböző területeken. A cég széleskörű szakmai- és üzleti hálózattal és személyes kapcsolatokkal rendelkezik, amelyek a projektek során és a steakholderek elérésében felhasználhatóak. Az Iroda felnőttképzést és tréningeket is biztosít az egyének,illetve a kkv-k és egyéb szervezetek számára is különféle témákban. Ezen túl biztosítanak  konzultációs és kompetenciafelismerő szolgáltatásokat a foglalkoztathatóság javítása érdekében.

Az elmúlt években a cég szakemberei számos munkát végeztek a munkanélküliséggel, valamint a készségek és kompetenciák fejlesztésével kapcsolatban.  A munkatársak releváns és mély szakmai tapasztalatot szereztek a minőségirányítási és terjesztési tevékenységekben, mivel az ATL és BTL tevékenységeka különböző projektek soránaz alapítvány fő profiljához és feladatához tartoznak.

A szakmai csapatot számos LdV projektben támogatták, amelynek célja az volt, hogy innovatív képzési eszközök és anyagok segítségével integrált támogatást nyújtson a hátrányos helyzetű munkanélküliek csoportjainak. A személyzet mélyreható kutatásokat végzett annak érdekében, hogy feltárják a munkaerőpiac készségigényének a szakképzésbe való integrálásának témáját, azonosítsák a problémákat és következtetéseket vonjanak le, valamint kidolgozzák a módszertan tartalmát a munkaerőpiac szakképzéshez szükséges készségek integrálása érdekében. Akiterjedt marketingtevékenység a projektek során hozzájárult a jelentős partnerségi hálózathoz, amellyel rendelkenek ezen a területen.